Ποιες πιστεύτε ότι θα πρέπει να είναι οι βασικότερες επιδιώξεις του Συλλόγου;

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Διερεύνηση διαδικασίας αποσπάσεων σε ΚΥ και Φορείς

Σύμφωνα με τις θέσεις του ΣΑΕΚΥ και το ενδιαφέρον του που επικεντρώνεται στη διαδικασίας των αποσπάσεων στην Κεντρική Υπηρεσία και κατ' επέκταση και στους υπόλοιπους Φορείς, έγινε προσπάθεια να υπάρξει πρόσβαση και δημοσιοποίηση των διάφορων σχετικών εισηγήσεων και πρακτικών μιας και η γενικότερη αίσθησή μας ήταν ότι πολύ μικρό μέρος αυτών δημοσιεύεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Α) Κεντρική Υπηρεσία

Εξασφαλίστηκε αντίγραφο της από 29/7/2013 εισήγησης του Τμήματος Προσωπικού προς το ΚΥΣΔΙΠ για τις ανανεώσεις και τις νέες αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία.

1. Για τις νέες αποσπάσεις:

   Η εισήγηση είναι αρνητική για έγκριση νέων αποσπάσεων επικαλούμενη:
i) Τις περιορισμένες πιστώσεις για αναπληρωτές, χωρίς να υπάρχει διάκριση μεταξύ των διάφορων κλάδων/ειδικοτήτων (για κάποιους από τους οποίους είχε παρουσιαστεί ότι υπάρχει (και μάλιστα μεγάλο) πλεόνασμα.
ii) Την "καθυστέρηση των νέων αποσπασμένων για ένταξη στη διοικητική διαδικασία", χωρίς να εξετάσει καθόλου π.χ. ποιοι από τους αιτούντες έχουν προηγούμενη διοικητική εμπειρία (ακόμη και στην ίδια την Κεντρική Υπηρεσία).
   Παρά την εισήγηση, όμως, του Τμήματος Προσωπικού της Δ/νσης Διοικητικού για μηδενικές νέες αποσπάσεις, το ΚΥΣΔΙΠ εγκρίνει τελικά εβδομήντα τέσσερις (74) νέες αποσπάσεις.

   Παράλληλα με τη διαδικασία εξασφάλισης των σχετικών Πρακτικών και του τρόπου διαμόρφωσης γνώμης από το ΚΥΣΔΙΠ, θεωρούμε ότι το Τμήμα Προσωπικού θα έπρεπε να έχει μεθοδολογία (που θα αναζητηθεί) εξέτασης των βιογραφικών και κατάταξης των αιτήσεων ανεξάρτητα από την τελική του εισήγηση.

2. Για τις ανανεώσεις αποσπάσεων

   Γίνεται αναφορά σε προαπαιτούμενο θετικής γνωμοδότησης προϊσταμένου ενώ διαφαίνεται πως κριτήριο επιλογής (και μάλιστα ...καθοριστικής βαρύτητας) είναι και η σειρά προτίμησης (αν, δηλαδή, η Κεντρική Υπηρεσία είναι 1η ή 2η επιλογή του αιτούντα).



Β) Άλλοι Φορείς

   Δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα έγγραφα των Τμημάτων Γ' των Δ/νσεων Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα οποία κοινοποιούν στους Φορείς τους πίνακες εκπαιδευτικών που ζητούν να αποσπαστούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Έτσι δεν γνωρίζουμε πώς έχει διαμορφωθεί ο πίνακας που συνήθως ζητείται από καθένα από τους Φορείς (ειδικότερα φέτος που ο κάθε εκπαιδευτικός είχε δυνατότητα για δύο επιλογές).
   Παραθέτουμε για λόγους αναφοράς ενδεικτικά πεδία που ζητούνταν να συμπληρωθούν στα πλαίσια τις τεκμηρίωσης της αξιολογικής σειράς κατάταξης:


  • ΕΤΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ  (ΝΑΙ / ΌΧΙ)
  • ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ (ΝΑΙ / ΌΧΙ)
  • ΓΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
  • ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (ΝΑΙ / ΌΧΙ)
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  • ΚΛΑΔΟΣ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ
  • ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
  • ΚΩΛΥΜΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ως προς τις τελικές προτάσεις των Φορέων και παρά τα αιτήματα του ΣΑΕΚΥ για δημοσίευση των σχετικών αιτιολογήσεων, η μόνη σχετική απόφαση/πρόταση που εντοπίστηκε ήταν αυτή από το ΙΤΥΕ/ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (ΑΔΑ: ΒΛΩΡ46941Δ-ΛΑ9). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου